Војислава (Читаковић) Врцељ

Образовање сам стекла на петогодишњим студијама (по старом програму) на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку за керамику.

Керамика је медиј који користим за уметничко изражавање, а предмети које израђујем технологијом старом неколико миленијума, су одраз данашњег времена и више припадају домену савремене уметности него декоративне и примењене уметности са којом се често керамика поистовећује.

 

Од недавно предајем ликовну културу у средњој школи, што ми представља посебно задовољство, због тога што кроз педагошку праксу такође имам могућност као и у уметности  да се креативно изражавам, а подучавајући ученике и сама много тога учим.

Са великом одговорношћу обављам посао наставнице ликовне културе, јер се на часовима ликовне културе не учи само цртање, сликање и вајање већ стваралачко и критичко мишљење, формира се свест о важности уметности у друштву, очувању културне баштине, интересовање за посете институција културе и још много тога.

 

Поред уметности веома волим и спорт. Рекреативно се бавим спортом. Трчање и фитнес ми помажу да сачувам здраво тело и дух.

Контакт

vojislavac@hotmail.com

тел. +381 63 8019 628

Thanks for submitting! Vojislava Citakovic Vrcelj